Tenisti sa spojili a pomáhali deťom so srdcovými chorobami.

“Lepšie ukončenie tohoročnej sezóny som si nevedel ani predstaviť.” “Stáť na jednom kurte s Fed cupovými a Davis Cupovými reprezentantmi je splnením mojich tenisových snov.” “Úžasná energia a čistá radosť zo športu.” Aj takéto vety bolo často počuť počas druhého ročníka charitatívneho tenisového turnaja ProAm Challenge by Adifex, ktorý sa uskutočnil minulú sobotu 8. decembra 2018 na kurtoch bratislavského TK Slávia Agrofert.

Štvorhrový turnaj profesionálnych a amatérskych hráčov prilákal tento rok okrem reprezentantantov Slovenska aj účastníkov z okolitých krajín Rakúska, Poľska, Bieloruska a Rumunska. Sily si tak spolu zmeralo 26 hráčov z 5-tich krajín, vďaka čomu turnaj získal odozvu v širokej tenisovej komunite.

Medzi najväčšie hviezdy turnaja patrila Magdaléna Rybáriková, ku ktorej sa premiérovo pripojila Jana Čepelová, ako ďaľšia z našich úspešných Fed Cupových reprezentatiek. Farby Davis Cupu tento rok hájilo trio súčasných hráčov Andrej Martin, Filip Polášek a Filip Horanský.

Z celkového víťazstva sa napokon po kvalitných zápasoch tešila Vivien Juhászová spolu s obhajcom titulu z predchádzajúceho ročníka, Martinom Černákom. A tak najcennejšia z trofejí, originálny výtvor zo skla z dielní v Lednických Rovniach, ostala aj tento rok na území Slovenska. Srdcia dobrých ľudí však hranice nepoznajú a preto sa aj tento rok vďaka zúčastnením a partnerom podujatia podarilo vyzbierať sympatickú čiastku peňazí, ktorá poputuje na pomoc detí so srdcovými chorobami z Nadácie Detského Kardiocentra.

“Turnaj sa mi veľmi páčil. Bolo super sa stretnuť s bývalími spoluhráčmi z tenisu v uvoľnenej atmosfére. Veľmi podporujem myšlienku ProAm a dúfam, že to bol pre amatérov zážitok.Organizácia bola perfektná a už teraz sa teľším na ďalší ročník”, dodáva Kamil Čapkovič, ktorý si našiel na turnaj čas aj napriek čerstvým oteckovským povinnostiam.

Organizátor eventu TOMORROW AGENCY s.r.o. preto menovite ďakuje partnerom podujatia: Adifex, Úsmev pre Záhorie, Sporter, Foxon.sk, Gatorade, Superlativo.sk, Rona, Bidi Badu, IveKol, Natthing BigMedia, Športky.sk, ForMen, High&Style, Beauty&Woman a Tenisovysvet.sk