Medzinárodný deň detí pre pacientov Detského kardiocentra v Malkia Parku

Pacienti Detského kardiocentra zažili opäť krásny Medzinárodný deň detí. Vďaka srdečným ľuďom zo zvieracieho Malkia Parku si mohli deti s ochorením srdiečka a ich rodičia vychutnať zážitky so zvieratkami. Ich svetielka šťastia v očkách hovorili za všetko. Prekvapenia v rámci MDD si užili aj hospitalizované deti priamo v novom pavilóne Detského kardiocentra, ktorým nadácia priniesla množstvo darčekov a sladkých dobrôt. Nechýbali ani René Štúr a Tomáš Bezdeda, vďaka ktorým zažili deti, rodičia aj personál DKC nezabudnuteľné a dojemné chvíle.

Už desiatky rokov sa Nadácia Detského kardiocentra snaží spestriť MDD pacientom, ktorí bojujú s vrodenou alebo získanou chybou srdca. Deti, ktorým to zdravotný stav umožnil, prišli do Malkia Parku a užili si krásny deň! Prišlo viac ako 30 rodín s pacientmi a ich súrodencami.

„Deň detí je o radosti a oslave detí, ktoré sú darom života. My sme oslávili tento sviatok s našimi malými pacientmi medzi zvieratkami, čím sme im urobili obrovskú radosť. Prežili sme spolu nádherný deň, ktorý priniesol veľa milých a šťastných momentov. Čo iné by sme si mohli priať“, povedala riaditeľka Nadácie Detského kardiocentra Mária Kadlečíková.

Sviatočné chvíle prišli stráviť s malými „srdiečkármi“ aj herci Janka Lieskovská a René Štúr.

„Čas s Nadáciou Detského Kardiocentra je pre mňa vždy výnimočný. Rovnako tomu bolo aj túto nedeľu, keď sme spolu s deťmi navštívili čarovný Malkia Park. Je krásne vnímať tú bezprostrednú čistú radosť v detských tvárach, pre ktoré v tej chvíli nič iné neexistuje. A to šťastie sa vždy rozšíri aj na nás ostatných. Ďakujem, že som pri tom opäť mohla byť,“ povedala  Janka Lieskovská, ktorá je spolu s René Štúrom tvárou tohto milého projektu.

Týmto krásnym dňom nadácia zároveň odštartovala novú kampaň s „kardio kamarátmi“. V Malkia parku bojujú za zdravie zvierat a v Nadácii Detského kardiocentra pomáhajú bojovať za zdravie detí s ochorením srdca. Od 1.6.2021 je možné prispieť nadácii dobrovoľným príspevkom (minimálna suma 8eur) a získať tak niektorú z týchto milých hračiek. Kúpou kardio kamaráta podporíte Nadáciu Detského kardiocentra a tiež chránené dielne OZ Klub Donna Rosi, ktoré tieto krásne zvieratká vyrábajú.

Roman Volák, návšteva bábätka

Darčeky a veľa úsmevov rozdávali aj priamo v DKC dvaja zbojníci – Uhorčík a Slotovčík, teda René Štúr a Tomáš Bezdeda. Potešili deti na oddeleniach Detského kardiocentra a spríjemnili sviatočný deň aj rodičom detí, lekárom aj sestrám v nemocnici. „René s Tomášom priniesli do DKC veľmi dojemné a nezabudnuteľné chvíle a nechýbal ani spev a veselá nálada,, dodala riaditeľka nadácie.

René Štúr je podporovateľom nadácie už veľa rokov. „Vždy, keď môžem, rád prídem pozrieť deti do Detského kardiocentra. Pre mňa sú lekári aj rodičia detičiek stelesnením pokory a trpezlivosti. Príkladne sa starajú o deti a pri pohľade na nich si vždy uvedomím, aké sú naše bežné problémy malicherné a smiešne. Ja sa vždy snažím o pár povzbudivých slov, no oni mi dávajú návod, ako prežiť. Vidím v nich tú nepoddajnú silu, odhodlanie a vieru“, povedal herec.

Nadácia DKC ďakuje všetkým, ktorí sa podieľali na radosti detí s chorým srdiečkom a urobili im svet krajším a rozhodne veselším.

Pre viac informácií a fotografií:

Jana Kadlečíková
PR manažér