Nový pavilón DKC vyzerá úžasne!

Nadácia Detského kardiocentra mala pred niekoľkými dňami možnosť nazrieť priamo do priestorov stavby nového pavilónu Detského kardiocentra. Boli sme dojaté z toho, akou rýchlosťou stavba napreduje, ale najmä, ako dokonale je všetko navrhnuté. Naša obhliadka prebiehala priamo za účasti pána generálneho riaditeľa Ing. Mongi Msollyho, ktorý nám ukázal všetky poschodia a do detailov popísal, ako bude všetko vyzerať. A verte, mali sme zimomriavky! Už teraz sa nevieme dočkať, kedy budú priestory hotové a prichystané na plnenie svojho účelu. Deti – naši malí pacienti, ale aj rodičia a v neposlednom rade lekári budú mať konečne dôstojné podmienky na pobyt v nemocnici či na prácu. Dokonca aj OAIM bude mať denné svetlo na svojom oddelení.

Samozrejme, bolo by najlepšie, keby žiadne dieťa nemuselo byť hospitalizované s akoukoľvek chorobou, ale vieme, že realita je iná. Malí pacienti však v nových priestoroch budú ležať v krásnych izbičkách, v ktorých bude rovno lôžko aj pre rodiča. V každej z izieb bude vlastné sociálne zariadenie a tiež klimatizácia. A čo je skvelé, počet lôžok sa oproti aktuálnemu stavu dolu v nemocnici zvýši a pribudne aj možnosť ďalšieho ubytovania pre rodičov.

Čo sa týka technického vybavenia priestorov, hovoríme len klobúk dolu. Prístrojové vybavenie bude špičkové, vzduchotechnika, operačné sály na svetovej úrovni. Všetko až do posledného detailu je prepracované. My sa veľmi tešíme, že približne o pol roka sa opäť pôjdeme do priestorov budúceho nového pavilónu DKC pozrieť a budeme vás môcť informovať, že už onedlho sa sen stane skutočnosťou.

Tím nadácie